Κοινωνία Κυριακή 14/07/2024, 17:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου, ενώ κοντά υπάρχουν κατοικίες. Για την κατάσβεσή της στην αρχή επιχειρούσαν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Επιπλέον, μεταβαίνει και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι δύο μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Το πρώτο ενημέρωνε τους κατοίκους για την δασική πυρκαγιά προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ενώ το δεύτερο τους καλούσε να απομακρυνθούν από τον οικισμό Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου και να κατευθυνθούν προς Ανάβυσσο.

 


 

Ταυτόχρονα, λόγω της πυρκαγιάς, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Λαυρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News