Κοινωνία Πέμπτη 11/07/2024, 22:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακίστηκε η αρχηγός και άλλα 4 μέλη

Συνολικά για την υπόθεση, 7 άτομα έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και ακόμα 7 αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακίστηκε η αρχηγός και άλλα 4 μέλη

Απόφαση για την προφυλάκιση πέντε κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και οι δύο φερόμενοι αρχηγοί του κυκλώματος εκβιασμών σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, έλαβαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας.

Η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων, αποτελούμενη από έξι φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια, ενώ χθες απολογήθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι, δύο εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν η 43χρονη που εμφανίζεται ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και ο 64χρονος συγκατηγορούμενος της. Προφυλακιστέος κρίθηκε και κατηγορούμενος που είναι συγγενής υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο αδελφός της 43χρονης, αλλά και δύο ακόμα υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να έκανε μικροδουλειές της ομάδας.

Ολοι οι κατηγορούμενοι (14 συνολικά) είναι αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία στόχευε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Συνολικά για την υπόθεση, οι δικαστικές Αρχές έκριναν προσωρινά κρατούμενους επτά από τους κατηγορούμενους, ενώ ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι επτά.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News