Κοινωνία Τρίτη 9/07/2024, 14:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

(upd) Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, έπειτα από δύο ώρες επιχειρήσεων, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, περίπου στις 16:00 το μέτωπο είχε περιοριστεί σε διάσπαρτες εστίες, χωρίς να απειλεί κατοικίες.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. «Δεν υπάρχει ανησυχία για συγκεκριμένη περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Αρόης, θέτοντας σε συναγερμός τις Αρχές, οι οποίες προχώρησαν στην εκκένωση περιοχών καθώς και τριών δομών υγείας.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς στο σημείο αναπτύχθηκαν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα. Από αέρος ρίψεις πραγματοποίησαν 10 εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι η θάλασσα βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά διευκόλυνε τα εναέρια μέσα, ώστε να εφοδιάζονται σε σύντομο χρόνο με νερό. 

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το Γηροκομείο και η δομή «Μέριμνα».

Ηδη, 15 παιδιά μεταφέρθηκαν από το Καραμανδάνειο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», ενώ τα υπόλοιπα έλαβαν εξιτήριο.

«Από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους», δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. «Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν κινδυνεύει κανείς. Η φωτιά είναι κοντά στο νοσοκομείο και κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις», είπε νωρίτερα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Οπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στην περιοχή του Γηροκομείου έχουν καταγραφεί προβλήματα ύδρευσης, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στα Προσφυγικά σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Νωρίτερα ήχησαν και ειδοποιήσεις από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News