Κοινωνία Παρασκευή 21/06/2024, 16:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες – 11 μηνύματα από το 112

Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες – 11 μηνύματα από το 112

Μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα εξελίσσεται η σημερινή για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάνης, τις τελευταίες ώρες ξέσπασαν 45 πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ ήδη έχουν σταλεί 11 μηνύματα από το 112.

Οι φωτιές σε Κεφαλονιά, Αγρίνιο, Λιβαδειά και Θήβα είναι δύσκολες και «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα» – κατά περιπτώσεις πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν ακόμα και τα 95 χλμ την ώρα καθιστώντας δύσκολη τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Μαύρο Λιθάρι και Δροσοπηγή ελέγχθηκαν. Νωρίτερα είχε ηχήσει «112» στην περιοχή Αναβύσσου και Σαρωνίδας, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν προς Γλυφάδα, ενώ είχε κλείσει τμήμα της Αθηνών – Σουνίου.

Αναλυτικά:

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη. Επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα, 18 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Η φωτιά θεωρείται δύσκολη και οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια.

Στα Διβαράτα της Κεφαλονιάς οι φλόγες μαίνονται σε δασική έκταση πάνω στο βουνό – επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Μαίνεται φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας – νωρίτερα εστάλησαν δύο μηνύματα από το  «112» για εκκενώσεις: Από Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και από Ράχη Αχαΐας προς Σκούρα. Στην περιοχή επιχειρούν 76 πυροσβέστες, 27 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά της Αργολίδας επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιά στην Αρκαδία, όπου και εστάλη μήνυμα από το 112.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Οινόης-Σφίγγας, λόγω πυρκαγιάς κοντά στη γραμμή στην περιοχή της Θήβας. 

Η αμαξοστοιχία IC 54 θα παραμείνει προσωρινά στον Σ.Σ. Οινόης και αναμένονται καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Κερατέα και στην Κηφισιά, κοντά στο εργοστάσιο που είχε καεί πριν από μερικές μέρες. 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News