Κοινωνία Σάββατο 15/06/2024, 20:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Εκδίκηση για συμβόλαιο θανάτου στην Τουρκία η επίθεση – Η δικογραφία για τη φονική ενέδρα

Ο δράστης της φονικής επίθεσης υποστηρίζει ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του θείου του που είχε λάβει χώρα πριν από έναν χρόνο στην Τουρκία.

Πειραιάς: Εκδίκηση για συμβόλαιο θανάτου στην Τουρκία η επίθεση – Η δικογραφία για τη φονική ενέδρα

Ο δράστης της φονικής επίθεσης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστεί άλλο ένα, υποστηρίζει ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του θείου του που είχε σημειωθεί πριν από έναν χρόνο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ένα από τα άτομα στα οποία επιτέθηκε την Παρασκευή στον Πειραιά εκτελούσε συμβόλαια θανάτου στην Τουρκία και είχε στοχοποιήσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο δράστης υποστηρίζει μάλιστα ότι κατάφερε να τον εντοπίσει μέσα από φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στα social media.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη αναφορά που συνέταξε το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής αναφορικά με την αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ Τούρκων κουρδικής καταγωγής στον Πειραιά:

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, ο δράστης της επίθεσης εισήλθε στο υποκατάστημα σούπερ-μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακτή Μουτσοπούλου και Χαριλάου Τρικούπη και πυροβόλησε προς την κατεύθυνση των δύο άλλων Τούρκων με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον τραυματισμό του άλλου.

Ο πρώτος διακομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο δεύτερος διακομίσθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε εντός του σούπερ – μάρκετ όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• έξι κάλυκες πυροβόλου όπλου,
• δύο βολίδες πυροβόλου όπλου,
• και ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα πυροβόλου όπλου εντός της οποίας υπήρχαν έντεκα φυσίγγια.

Σύμφωνα με τους ιατρούς, το πτώμα έφερε τραύματα στον τράχηλο και σε άλλα σημεία του σώματος, ενώ ο τραυματίας είχε πολλαπλά τραύματα στον τράχηλο, στον θώρακα και στον αριστερό βραχίονα.

Λίγο πριν από τις 5μιση το απόγευμα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής να κινείται επί της οδού Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά. Κατά τον έλεγχο που του διενεργήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι και οδηγήθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας προκειμένου να εξεταστεί η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση.

Απολογούμενος, αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις του, τις οποίες απέδωσε σε προσωπικές του διαφορές με τα θύματα.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι γνώριζε τον έναν από τους δύο Τούρκους στους οποίους επιτέθηκε και ότι αυτός ασχολείτο με το εμπόριο ναρκωτικών και είχε συμμετοχή σε συμβόλαια θανάτου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το εν λόγω άτομο εκβίαζε το θείο του δράστη προκειμένου να του καταβάλλει χρηματικά ποσά αλλά ο θείος του δεν προέβη ποτέ στην καταβολή αυτών των χρημάτων. Για τον ανωτέρω λόγο, το άτομο που δέχθηκε την επίθεση την Παρασκευή (όχι αυτός που έχασε τη ζωή του αλλά ο τραυματίας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση) είχε όμως στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο τον δράστη όσο και τον θείο του για τον οποίο είχε «εκδώσει» μάλιστα και συμβόλαιο θανάτου.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το άτομο που δέχθηκε την επίθεση με την ομάδα του απήγαγαν τον δράστη στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς, τον κράτησαν φυλακισμένο και τον βασάνισαν, ενώ πριν από έναν χρόνο το εν λόγω άτομο σκότωσε τον θείο του δράστη στην Τουρκία και έτσι ο δράστης αποφάσισε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, να τον σκοτώσει για να πάρει εκδίκηση.

Ο κατηγορούμενος έμαθε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο στόχος του είχε έρθει στην Ελλάδα. Έτσι, πριν από 4-5 μήνες ήρθε και αυτός στην Ελλάδα και κατάφερε να τον εντοπίσει στην περιοχή του Πειραιά. Για τον δολοφονηθέντα ανέφερε ότι ήταν άτομο της ομάδας του άλλου και ότι για αυτόν τον λόγο τον πυροβόλησε και αυτόν.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News