Κοινωνία Τετάρτη 12/06/2024, 22:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική: Συλλήψεις και «τσουχτερά» πρόστιμα για θερμές εργασίες

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε Αττική, Φθιώτιδα, Λακωνία και Εβρο, ενώ σε δέκα περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 28.682 ευρώ

Πυροσβεστική: Συλλήψεις και «τσουχτερά» πρόστιμα για θερμές εργασίες

Σε συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για παράνομες καύσεις και θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους, προχώρησαν υπάλληλοι της Πυροσβεστικής σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το διάστημα από 11 έως 12 Ιουνίου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε Αττική, Φθιώτιδα, Λακωνία και Εβρο αντίστοιχα.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες, διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε δέκα περιπτώσεις, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 28.682 ευρώ.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν 38 συνολικά αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθη χθες, 11 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Χαλανδρίου Αττικής και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 4.125 ευρώ.

Συνελήφθη χθες, 11 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Δομοκού, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Αγιος Γεώργιος του Δήμου Δομοκού Φθιώτιδας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.718,75 ευρώ.

Συνελήφθη χθες, 11 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σπάρτης με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε αγροτοδασική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ματαλέϊκα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 6.654,38 ευρώ.

Συνελήφθη σήμερα, 12 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών σε οικοπεδικό χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Νέα Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης Εβρου και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.779 ευρώ.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,50 ευρώ, στις 10 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Φλώρινας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων σε πρανές οδού, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Φλώρινας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.578,12 ευρώ, στις 10 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αγρινίου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Ανάληψης του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.546,87 ευρώ, σήμερα 12 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Έδεσσας, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Εδεσσας Πέλλας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.937 ευρώ, σήμερα 12 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε εταιρεία, για φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Λουτρά της Τ.Κ. Κάστρου του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.437,50 ευρώ, σήμερα 12 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λάρισας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση 7ο χλμ. Εθνικής Οδού Λάρισας – Τυρνάβου στον Δήμο Λάρισας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1,970 ευρώ, σήμερα 12 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Περιθώρι του Δήμου Νευροκοπίου Δράμας».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News