Κοινωνία Τρίτη 11/06/2024, 12:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία

Xωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία είχε αφεθεί ελεύθερος, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, ο δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία. Υπενθυμίζεται ότι η καταδίκη του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί στο Εφετείο. Με άλλα λόγια τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ηδη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή. Σημειώνεται ότι και οι τρεις δικαστές είναι γυναίκες, όπως και η εισαγγελέας της δίκης.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο άνδρας ζούσε στον νομό Ηλείας και του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει το θύμα.

Το εφετείο για την υπόθεση της 14χρονης είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Ομως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να βιάσει την 11χρονη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News