Κοινωνία Κυριακή 9/06/2024, 16:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ

Στο σημείο που βρέθηκε νωρίτερα σήμερα η σορός του Βρετανού δημοσιογράφου και παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη έφτασε το απόγευμα της Κυριακής από τη Ρόδο ο ιατροδικαστής. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, σε πρώτη φάση φαίνεται πως αποκλείει την εγκληματική ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη και σε αυτό το στάδιο δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια και για τον χρόνο του θανάτου του, ούτε για το αν έπεσε από τα βράχια.

Πάντως, η ιατροδικαστική εξέταση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα καθώς πιθανότατα θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου για εξέταση.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα και το BBC, επικαλούμενη πηγή της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτιμάται ότι ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός «εδώ και αρκετές ημέρες».

«Ελληνες αστυνομικοί και λιμενικοί καλύπτουν τη μύτη τους καθώς εξετάζουν τη σορό που βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε την Τετάρτη ο δρ Μάικλ Μόσλεϊ. Η σορός ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, γεγονός που υποδηλώνει πως βρισκόταν εκεί για αρκετές ημέρες» γράφει ο δημοσιογράφος των Times στο Χ. 

 

Το SkyNews φιλοξενεί δηλώσεις του εικονολήπτη της ΕΡΤ, Αντώνη Μυστιλόγλου. Τον άνθρωπο που κατέγραψε τις πρώτες εικόνες, στις οποίες είδαν κάτι «μαύρο» και στη συνέχεια, με ζουμ, διαπίστωσαν πως επρόκειτο για έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του που ταίριαζε με την περιγραφή του αγνοούμενου. 

Ο ίδιος, συναισθηματικά φορτισμένος, εξέφρασε τη λύπη του, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Μόσλεϊ και ευχόμενος να είχε «καλύτερα νέα». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News