Κοινωνία Πέμπτη 6/06/2024, 17:34
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κανονικά θα διεξαχθεί το Release Athens – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Κανονικά θα διεξαχθεί το Release Athens – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν την προηγούμενη Παρασκευή εναντίον των διοργανωτών του Release Athens, ο Δήμος Καλλιθέας και εκπρόσωποι της Κίνησης Δημοτών Καλλιθέας καθώς και του Παλαιού Φαλήρου.

Ως εκ τούτου, το μουσικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά στην Πλατεία Νερού με έναρξη την 9η Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν γίνεται λόγος για ηχορύπανση «που υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια της ηχοστάθμης» όπως καθορίζονται από το νόμο, για την «τοποθέτηση αυτοσχέδιων κατασκευών (παραπετάσματα, λαμαρίνες, πάσσαλοι, κιγκλιδώματα κλπ) κατά μήκος της παραλίας, όλως αυθαιρέτως και παρανόμως και χωρίς άδεια από την αρμόδια πολεοδομική αρχή, αποκόπτοντας πλήρως την ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα».

Γίνεται επίσης λόγος για την πρόθεση να τοποθετηθούν ανάλογες κατασκευές και επί της πεζογέφυρας «Εσπλανάδας» τις ημέρες των συναυλιών, με την επισήμανση ότι «δεν υπάρχει άλλα εναλλακτική ασφαλής πρόσβαση των πολιτών προς την παράλια ζώνη».

Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, τα επιχειρήματα αυτά δεν κρίθηκαν ικανά να σταματήσουν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ αναμένεται να λάβουν μέρος μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Megadeth, Judas Priest, Pulpm Thievery Corporation,Duran Duran, Massive Attack κ.α.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News