Κοινωνία Παρασκευή 31/05/2024, 19:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Θ. Καρατζάς, πρόεδρος της Eurotel – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Έφυγε από τη ζωή ο Θ. Καρατζάς, πρόεδρος της Eurotel – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Έφυγε από τη ζωή, μετά από χρόνιο πρόβλημα υγείας, ο πρόεδρος της Eurotel και πρώτος πρόεδρος της ΕΣΑΚ (από το 1997 έως σήμερα ονομάζεται ΕΣΑΚΕ), Θεόδωρος Καρατζάς.

O Θεόδωρος Καρατζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σε ηλικία μόλις 30 ετών, η ξεχωριστή και πολυσχιδής προσωπικότητά του, οι καινοτόμες ιδέες του και η σκληρή δουλειά έκαναν αισθητή την παρουσία του στον επιχειρηματικό κόσμο με την ίδρυση εταιρείας-πρωτοπόρου στον τομέα της πληροφορικής, η οποία αποτέλεσε τον μεγαλύτερο business partner της ΙΒΜ στην Ελλάδα.

Από το 1991, πρωτοπορώντας και πάλι, στρέφει το ενδιαφέρον του στον χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού, και κλείνει ιστορικές συμφωνίες με κορυφαίους διεθνείς ομίλους όπως οι «Micros – Fidelio» και Vingcard Elsafe, προσφέροντας τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εστίασης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από το 2004 συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και το όραμά του στο πλαίσιο της  εταιρείας Eurotel Hospitality A.E., η οποία μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ετών εξελίσσεται σε καινοτόμο όμιλο εταιριών, και γίνεται σημείο αναφοράς και πρώτη επιλογή των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού και του hospitality, παρέχοντας πρωτοπόρες λύσεις τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών.

Παράλληλα με το επιχειρείν, η αγάπη του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ, τον οδηγούν να γίνει ο οραματιστής της επαγγελματικής λίγκας στο μπάσκετ και ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (στη συνέχεια ΕΣΑΚΕ) και επίτιμος πρόεδρός του μέχρι σήμερα. Με τις καινοτόμες ιδέες του, τη διπλωματία και την ικανότητά του να βλέπει τις ευκαιρίες την κατάλληλη στιγμή, άλλαξε τον ρόλο του ελληνικού μπάσκετ.

Σε όλη την πορεία της ζωής του υπήρξε οραματιστής, εμπνευστής και καθοδηγητής των αθλητικών, επαγγελματικών αλλά και προσωπικών ομάδων, με γνώμονα πάντα το δίκαιο, την ανθρωπιά, την αγάπη και την ενότητα των ανθρώπων.
Η απώλεια του Θεόδωρου Καρατζά αφήνει πίσω δυσαναπλήρωτο  κενό  και είναι δυσβάσταχτη  για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Στην ανακοίνωσή της η οικογένεια της Eurotel σημειώνει ότι «με ανείπωτη θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του Θεόδωρου Καρατζά, του πρωτοπόρου, οραματιστή, εμπνευστή, καθοδηγητή και ιδιαίτερα αγαπητού από όλους τους ανθρώπους προσώπου, που χάραξε βαθύ το αποτύπωμά του στον κόσμο των επιχειρήσεων και του μπάσκετ στη χώρα μας» και παράλληλα αναφέρει ότι «τιμά τη μνήμη του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και όραμα να τιμά τις ιδέες και το έργο του»

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1.6.2024 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News