Κοινωνία Παρασκευή 24/05/2024, 15:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμάνι Πειραιά: Δεύτερο κοντέινερ με κοκαΐνη κρυμμένο σε κατεψυγμένα προϊόντα

Λιμάνι Πειραιά: Δεύτερο κοντέινερ με κοκαΐνη κρυμμένο σε κατεψυγμένα προϊόντα

Μετά τον εντοπισμό του κοντέινερ με 210 κιλά κοκαΐνης σε φορτίο με κατεψυγμένες γαρίδες, ένα δεύτερο κοντέινερ εντοπίστηκε με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, αυτή τη φορά κρυμμένη σε κατεψυγμένα καλαμάρια.

Πρόκειται για φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Περού και στα φορτωτικά έγγραφα αναφερόταν ότι είχε προορισμό την Κροατία. Για την υπόθεση, η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής σχηματίζει δικογραφία κατά αγνώστων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κοντέινερ που εντοπίστηκε με 210 κιλά κοκαΐνης μέσα σε φορτίο με κατεψυγμένες γαρίδες, είχε ξεκινήσει από το Εκουαδόρ με προορισμό την Αλβανία, από όπου εκτιμάται ότι θα διοχετευόταν στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες και δύο Αλβανοί.

Μεταξύ των δύο τελευταίων, σύμφωνα με στοιχεία της Καθημερινής, συγκαταλέγεται και ο 48χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που παρασκεύαζε Captagon («χάπια των τζιχαντιστών») σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν συσχετίζει τις δύο υποθέσεις, ωστόσο ο τρόπος φόρτωσης των ναρκωτικών είναι πανομοιότυπος, ενώ και τα δύο κοντέινερ έφτασαν στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά με το ίδιο καράβι.

Διαβάστε επίσης:

Λιμάνι Πειραιά: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News