Κοινωνία Πέμπτη 23/05/2024, 16:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοίχημα ή τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για έναν στους τρεις Έλληνες

Στοίχημα ή τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για έναν στους τρεις Έλληνες

Άνδρας και άνω των 55 ετών είναι το βασικό κοινό των τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων στη χώρα, όμως οι Έλληνες συνολικά δείχνουν να είναι άνετοι απέναντι στον θεσμό.

Όπως μάλιστα προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Focus Bari, ένας στους τρεις Έλληνες παίζει τουλάχιστον ένα στοίχημα ή παιχνίδι οποιασδήποτε μορφής τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ορισμένοι από αυτούς καθημερινά.

Στοίχημα ή τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για έναν στους τρεις Έλληνες-1

Κατά τα άλλα, πάνω από τρεις στους τέσσερις δηλώνουν ότι έχουν παίξει τουλάχιστον ένα είδος στοιχήματος τον τελευταίο χρόνο.

Τα στοιχεία της Focus Bari επιβεβαιώνουν επίσης τον εμπειρικό κανόνα ότι το κοινό των τυχερών παιχνιδιών είναι κατά κύριο λόγο ανδρικό (το 62% όσων δηλώνουν ότι παίζουν συχνά). Επίσης, ένας στους δύο «συχνούς» παίκτες είναι άνω των 55 ετών. 

Κυρίαρχο στον χώρο του betting / gambling είναι το τζόκερ, με πάνω από έναν στους δύο Έλληνες να δηλώνει ότι έχει παίξει τζόκερ έστω και μόνο μια φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Πάντως, ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνει ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζει / παίζει λιγότερο, αλλά μια αντίστοιχη αναλογία θεωρεί ότι αν ήταν πιο εύκολο θα έπαιζε περισσότερο. Τέλος, σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες όμως, πιστεύουν ότι το κράτος θα έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα για την προστασία των παικτών, σύμφωνα με τη Focus Bari.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρώτες μηνύσεις για παράνομο online τζόγο

Οι Ελληνες πόνταραν 36 δισ. σε τυχερά παιχνίδια το 2023

Έκρηξη των sites για παράνομο τζόγο μέσα σε έξι χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News