Κοινωνία Δευτέρα 20/05/2024, 21:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία: Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος σε δείγματα των σχολικών γευμάτων

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία

Λαμία: Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος σε δείγματα των σχολικών γευμάτων

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε σε δείγματα από τα σχολικά γεύματα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταφυλόκοκκος απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.

Επισημαίνεται πως η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση των δειγμάτων συνεχίζεται. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ έχει «την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν δρομολογηθεί», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Εισαγγελική παραγγελία για τη φωτιά

Παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Σε σχετική ανακοίνωση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά «να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας “Γιαννίτση” στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News