Κοινωνία Σάββατο 4/05/2024, 15:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιο Φως: Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Άγιο Φως: Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Με μικρή συμμετοχή από προσκυνητές, εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Η ελληνική διπλωματική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα, θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Στις 19:30μμ αναμένεται η άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ’ όπου και θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις, προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Για λόγους ασφάλειας, η ελληνική αποστολή έχει χωριστεί σε δύο γκρουπ προκειμένου να μεταβούν από το Πατριαρχείο στον ναό.

Μαζί με τους Ορθόδοξους βρίσκονται οι Αρμένιοι και οι Κόπτες. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εντός και εκτός του ναού, για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των πιστών δεν θα ξεπερνά τους 4.200, κάτι που φαίνεται να τηρείται.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, η παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρώτη Ανάσταση στην Ευαγγελίστρια Τήνου – Πότε αναμένεται το Άγιο Φως

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS