Κοινωνία Δευτέρα 29/04/2024, 09:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία συνδικάτων τη Μ. Τετάρτη – Πώς θα επηρεαστούν οι συγκοινωνίες

Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία συνδικάτων τη Μ. Τετάρτη – Πώς θα επηρεαστούν οι συγκοινωνίες

Παρά το γεγονός ότι η αργία της Πρωτομαγιάς φέτος έχει μετατεθεί, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Τρίτη μετά το Πάσχα λόγω της Μ. Εβδομάδας, συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αποφάσισαν να τη γιορτάσουν τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου με 24ωρες απεργίες. 

Εξαιτίας των απεργιών που έχουν εξαγγελθεί θα υπάρχει αντίκτυπο στις συγκοινωνίες.

Ήδη, με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια ενώ δεν θα κινηθούν οι σιδηρόδρομοι όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αλλά και τα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας, επομένως τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (θα κινηθούν 09:00 με 21:00). Παράλληλα το συνδικάτο εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία με απόφαση της ΕΣΗΕΑ στην απεργία θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των ΜΜΕ και φωτορεπόρτερ. Συγκεκριμένα αύριο Μ. Τρίτη θα απεργήσουν όσοι εργάζονται σε εφημερίδες και περιοδικά και την Μ. Τετάρτη όσοι εργάζονται σε ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία προκύρηξε και η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) για την 1η Μάϊου 2024, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας από τα εργατικά κέντρα, τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Η ΓΣΕΕ καλεί σε συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11.00 της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή και το ΠΑΜΕ στις 10:30 στο Σύνταγμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News