Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 08:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Σύγκρουση πλοίου του Π.Ν. με εμπορικό πλοίο

Πειραιάς: Σύγκρουση πλοίου του Π.Ν. με εμπορικό πλοίο

Ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το περιστατικό συνέβη στις 7.30 το πρωί και αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό. Παραπλέον πλοίο του Π.Ν. περισυνέλεξε το πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού πλοίου «Καλλιστώ», που παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων μετά την πρόσκρουση και έχει πάρει κλίση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο από που τραυματίστηκαν ελαφρά έχουν περισυλλεγεί από τη θάλασσα. Στο «Καλλιστώ» επέβαιναν 27 άτομα.

Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει γνωστά. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία το ναρκοθηρευτικό έβγαινε από τον ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων.

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί ξεκίνησε η ρυμούλκηση του «Καλλιστώ» στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του «από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News