Κοινωνία Παρασκευή 2/02/2024, 16:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν έξω από τη ΔΕΘ οι αγρότες μετά την ανακοίνωση των μέτρων

Παραμένουν έξω από τη ΔΕΘ οι αγρότες μετά την ανακοίνωση των μέτρων

Παρατεταγμένα έξω από τη ΔΕΘ όπου φιλοξενείται η έκθεση «Αgrotica», παραμένουν εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο και οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ, δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργούς, ζητούν να συναντηθούν μαζί του και διαμηνύουν πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα.

Μετά τις πρώτες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους πληγέντες του Θεσσαλικού Κάμπου, αγρότες διαμαρτυρήθηκαν, μιλώντας στη ΕΡΤ, πως «τα μέτρα αφορούν κυρίως τους αγρότες της Θεσσαλίας».

Προχωρώντας σε συμβολική διαμαρτυρία, οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν μια από τις πύλες της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μια μέρα μετά την εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, για τη λειτουργία ενός αγροτικού 112, οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. 

Περίπου 360 τρακτέρ έχουν σταθμεύσει στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, από αγρότες της δυτικής Μακεδονίας, κυρίως. Οι εκπρόσωποί τους θα συνεδριάσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και πρόσθετη μείωση στο ρεύμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News