Κοινωνία Τρίτη 19/01/2021, 11:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών

ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Ιδρύματος έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη για την σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, ένας στη Φιλοσοφική και ο άλλος στο Γεωλογικό. Οι καταγγελλόμενες πράξεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Εισαγγελία, αφορούν το διάστημα 2009 και μεταγενέστερα. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό του βιασμού και όποια άλλη πράξη προκύψει.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθ. Νίκος Παπαϊωάννου  ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Εξηγώντας τον λόγο που απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη, ο πρύτανης διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου, προσθέτοντας πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί και να εξετάσει, αν τα δημοσιεύματα έχουν πραγματική βάση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News