Κοινωνία Πέμπτη 28/09/2023, 22:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΑΕ: Εγκρίθηκαν τα νέα μέλη, πρόεδρος παραμένει ο Χρ. Ράμμος

ΑΔΑΕ: Εγκρίθηκαν τα νέα μέλη, πρόεδρος παραμένει ο Χρ. Ράμμος

Με την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων των μελών εγκρίθηκε από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έληξε.

Στη θέση του αντιπροέδρου της Αρχής ορίστηκε ο Γεώργιος Μπακάλης, που σήμερα είναι τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ. Ως αναπληρωτής αντιπρόεδρος ορίζεται ο Αθανάσιος Παλιάτσος που είναι υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.

Ως τακτικά μέλη ορίζονται οι καθηγητές Κωνσταντίνος Οικονόμου και Δημοσθένης Ασημακόπουλος, ενώ ως αναπληρωματικά μέλη οι καθηγητές Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μυριδάκης και Χαράλαμπος Τσιλιώτης. Πρόεδρος της Αρχής παραμένει ο Χρήστος Ράμμος.

Υπέρ των προτεινόμενων προσώπων τάχθηκαν συνολικά 16 από τα 27 μέλη της ΔτΠ από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. (14 μέλη) και της Ελληνικής Λύσης (2 μέλη).

Καταψήφισαν συνολικά 8 βουλευτές από τις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Με το «παρών» τάχθηκαν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

Από τη συνεδρίαση απουσίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που νοσεί από covid, και είχε αποστείλει επιστολή με την οποία εξέφρασε τη διαφωνία της επί της διαδικασίας διορισμού που ακολουθήθηκε.

Σημειώνεται πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε ζητήσει «την αναβολή της εκλογής των νέων μελών της ΑΔΑΕ για την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη για να μην υπάρχουν σκιές, για μια Αρχή που τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε στο επίκεντρο με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ορθή –κατά την γνώμη μας– στάση της να εφαρμόσει το Σύνταγμα επιδιώκοντας τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε «να αφεθεί η σύνθεση της ΑΔΑΕ ως έχει μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος που αφορά τον κ. Ανδρουλάκη καθώς είναι θέμα λίγων ημερών» αναρωτώμενος: «Γιατί έχετε τόσο μεγάλη αγωνία να αλλάξετε τη σύνθεσή της Αρχής πριν την αυριανή συνεδρίαση;».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΑΕ: Προς αντικατάσταση δύο μέλη του ΔΣ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS