Κοινωνία Παρασκευή 8/09/2023, 12:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για τον Πηνειό – Εκκενώνονται συνοικίες της Λάρισας

Συναγερμός για τον Πηνειό – Εκκενώνονται συνοικίες της Λάρισας

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, του οποίου ανεβαίνει η στάθμη, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών. 

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων καλεί για εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών».

Πλημμύρισε γέφυρα του Πηνειού – Παγώνουν οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή

Από νερά έχει κατακλυστεί ηγέφυρα του Πηνειού, η οποία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχεροστην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει τόσο που έχει περάσει τη γέφυρα και τα νερά ρέουν ορμητικά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει και οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού στην περιοχή και μπορούν μόνο από αέρος.

Πανοραμικές εικόνες από τις πλημμύρες στα προάστια της Λάρισας

Συναγερμός για τον Πηνειό – Εκκενώνονται συνοικίες της Λάρισας-1

Συναγερμός για τον Πηνειό – Εκκενώνονται συνοικίες της Λάρισας-2

Συναγερμός για τον Πηνειό – Εκκενώνονται συνοικίες της Λάρισας-3

Εσπασε ανάχωμα του Πηνειού – Νέα εντολή εκκένωσης 

Νωρίτερα είχε σπάσει ανάχωμα του ποταμού Πηνειού έσπασε με αποτέλεσμα να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους δύο περιοχών, Βρυότοπος και Αμπελώνας, για την εκκένωσή τους. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News