Κοινωνία Πέμπτη 24/08/2023, 17:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Αττική και Έβρο – Απογευματινή σύνοψη

Πυρκαγιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Αττική και Έβρο – Απογευματινή σύνοψη

Σε ύφεση βρίσκονται τα μεγάλα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές τις τελευταίες ημέρες σε πολλά σημεία της επικράτειας.

  • Στην Πάρνηθα, εκτός από το βασικό μέτωπο, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει αναζωπυρώσεις ανατολικά από τη Μονή Κλειστών, μία περιοχή δύσβατη, καθώς οι χαράδρες εκεί δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμες. Γίνεται κατάσβεση από αέρος, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας του φαινομένου της «καμινάδας».
  • Επίσης, υπάρχει μία αναζωπύρωση στα δυτικά – ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν.
  • Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί με 50 άτομα προσωπικό και υδροφόρα οχήματα. Αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.
  • Στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις.
  • Στις επιχειρήσεις συνδράμουν δυνάμεις που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα: 56 πυροσβέστες με 12 οχήματα από Ρουμανία, 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία, 64 πυροσβέστες με 32 οχήματα από Τσεχία και μέσω διμερούς συμφωνίας 46 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Αλβανία.
  • Στο Δίστομο Βοιωτίας, αναζωπυρώσεις δημιουργούν μέτωπο και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
  • Στη μάχη των πυρκαγιών, έχουν τραυματιστεί ή έχουν παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα 60 πυροσβέστες.
    Καταθέτουν αυτή την ώρα οι τέσσερις ύποπτοι για εμπρησμό, που έχουν προσαχθεί.
  • Ο υπ. Πολιτικής Προστασίας, σε μία φορτισμένη δήλωσή του, κατήγγειλε 9 απόπειρες εμπρησμού από τις 8:00 το πρωί στον Αυλώνα. «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κικίλιας.
  • Κάηκαν πάνω από 1,2 εκατ. στρέμματα έως τις 23 Αυγούστου, ένας αριθμός τρεις φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο 2006 με 2022. Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφηκαν από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News