Κοινωνία Πέμπτη 24/08/2023, 13:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα – Νέα εστία στον Αυλώνα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα – Νέα εστία στον Αυλώνα

Μάχη με τις φλόγες για μια ακόμη ημέρα δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, καθώς ενεργά διατηρούνται τα πύρινα μέτωπα της χώρας, με τα κυριότερα να παραμένουν στην Πάρνηθα, όπου τη νύχτα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και οι φλόγες κατευθύνονται προς την κορυφογραμμή, στη Θράκη και στη Βοιωτία.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Δίστομο Βοιωτίας ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός είπε ότι οι περισσότερες αναζωπυρώσεις δημιουργούν μέτωπο και για την αντιμετώπιση τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα από την Τσεχία.

Εναέρια μέσα στον Αυλώνα – Δυο Προσαγωγές για πιθανό εμπρησμό

Στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στον Αυλώνα, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν 2 προσαγωγές υπόπτων για ενδεχόμενο εμπρησμό. Ταυτόχρονα οι αρχές αναζητούν όχημα το οποίο κυκλοφορούσε στην περιοχή την ώρα που ξεκίναγαν οι εστίες. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχαν εκδηλωθεί άλλες δύο εστίες στην ευρύτερη περιοχή.

Αρτοποιός: «60 οι τραυματίες πυροσβέστες»

Στις πολλές αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της Πάρνηθας, του Έβρου και της Βοιωτίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσεβστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επισημαίνοντας ότι ανέρχονται σε 60 οι τραυματίες πυροσβέστες.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Πάρνηθα έχει δεσμευτεί αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση και σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται όροι σφάλειας πτήσεων, τόνισε αναφερόμενος σε πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News