Κοινωνία Τετάρτη 23/08/2023, 18:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας η φωτιά

Στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας η φωτιά

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές. 

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επίγειες και τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά μπήκε μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. 
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά κινείται ανατολικά μέσα σε μία χαράδρα του Εθνικού Δρυμού προς το μετόχι της Πάρνηθας. 

Σημαντικό ρόλο για την εξάπλωση προς τον Εθνικό Δρυμό έπαιξε το γεγονός πως ο βορειανατολικός άνεμος που φύσαγε από νωρίς το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι ουσιαστικά «φρέναρε» τη φωτιά και δεν της επέτρεπε να κατευθυνθεί προς το Εθνικό Δρυμό, αλλά στις 12:30 ο άνεμος άλλαξε και δημιούργησε μια επιτάχυνση προς τους πρόποδες της Πάρνηθας με κατεύθυνση προς την κορυφογραμμή. 

Στην περιοχή πραγματοποιούνται συνεχείς ρίψεις νερού από 17 εναέρια μέσα. 
Από το απόγευμα αναμένεται να μειωθεί η δύναμη των ανέμων.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πάρνηθα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Πάρνηθας λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους: 

– Στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας «Αίγλη». 
– Στη Λεωφόρο Πάρνηθος και Ελευθερίου Βενιζέλου
– Από την συμβολή των οδών Αγίου Διονύσου και Ελευθερίου Βενιζέλου
– Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος των Θρακομακεδόνων

Αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας – Απεγκλωβίστηκαν 2 κτηνοτρόφοι

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε από χθες στην Υλίκη της Βοιωτίας και το μεσημέρι είχαμε αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας όπου χρειάστηκε επέμβαση δυνάμεων για να απεγκλωβιστούν 2 κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος.

Η πυρκαγιά, αφού έκαψε κάποια μελίσσια, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ένας άνδρας και ο 16χρονος γιος του προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους.

Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και οι δύο κτηνοτρόφοι σώθηκαν στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί.

Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Οδηγίες για την αναγνώριση θυμάτων της πυρκαγιάς στον Αβαντα Εβρου

Σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων από την πυρκαγιά στον Αβαντα Εβρου, το έργο έχει αναλάβει η ελληνική ομάδα DVI σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η Ελληνική Ομάδα DVI θα υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων, για την εξέταση τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Λεωφόρος Θηβών 196-198).

Τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., είναι τo +302131386000, ενώ η αποστολή εγγράφων για τους αγνοούμενους μπορεί να γίνεται στην γραμμή whatsApp 00306944471742 και στο email [email protected].

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από την Πέμπτη κατά τις ώρες 09.00 έως 17.00 σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News