Κοινωνία Τετάρτη 23/08/2023, 16:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι προσπάθειες εναέριων και επίγειων δυνάμεων

Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι προσπάθειες εναέριων και επίγειων δυνάμεων

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές. 

Μεγάλη είναι η μάχη για να περιοριστεί η φωτιά που καίει στην Πάρνηθα από χθες το πρωί και παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112. Τιτάνιες είναι οι προσπάθειες προκειμένου η φωτιά να μην μπει στον Εθνικό Δρυμό του βουνού. 

Παράλληλα για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στον Εβρο, με δύο μέτωπα, στην Αλεξανδρούπολη και το δάσος της Δαδιάς, όπου χθες εντοπίστηκαν νεκροί 18 άνθρωποι. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς μέτωπα παραμένουν ενεργά σε Ασπρόπυργο, Ροδόπη, Φθιώτιδα, Βοιωτία. 

Εύβοια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κοντοδεσπότι

Να σημειωθεί ότι πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.


 

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηλιούπολης για τους πληγέντες σε Φυλή και Μενίδι 

Οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές γύρω από την Πάρνηθα κινητοποίησαν τον Δήμο Ηλιούπολης, ο οποίος οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και θα τα παραδίδει με δικά του οχήματα, καθημερινά, στους πληγέντες από τη φωτιά. 

Η παραλαβή των προσφορών θα γίνεται στο ισόγειο του δημαρχείου (Σοφ. Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα), σήμερα (23/8) έως τις 10 μμ, αύριο Πέμπτη (24/8) και μεθαύριο Παρασκευή (25/8) από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News