Κοινωνία Τρίτη 22/08/2023, 18:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρτοποιός: Ξεσπούν συνεχώς νέα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Αρτοποιός: Ξεσπούν συνεχώς νέα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα κατά μήκος της χώρας, με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, να τονίζει ότι ξέσπασαν 65 δασικές πυρκαγιές σε μία μέρα, χαρακτηρίζοντας τις πυρκαγιές της Αττικής (το μέτωπο του Ασπροπύργου και της Φυλής) και της Δαδιάς στον Έβρο, ως τις πιο επικίνδυνες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας στην κριτική, είπε ότι «σχεδιασμός υπάρχει, υπάρχει ένας μηχανισμός αντιμετώπισης των πυρκαγιών» και σημείωσε ότι πρέπει να γίνεται προσαρμογή στα εκάστοτε δεδομένα.

Θήβα: Φωτιά κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο

Παράλληλα αντιμέτωπες με πυρκαγιά σε περιοχή κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η οποία ενημερώθηκε στις 16:55, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση κοντά στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ.
Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα με 20 πυροσβέστες και από αέρος ρίψεις πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη.

Οδηγίες και τηλέφωνα για τον απεγκλωβισμό ζώων

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώνει απο τη μεριά της, πως όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935. 

Επιπλέον, όποιος χρειάζεται πρόσβαση για διάσωση ζώων ή προτίθεται ο ίδιος να διασώσει ζώα με δικό του όχημα σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία μπορεί να καλέσει στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News