Κοινωνία Τρίτη 22/08/2023, 11:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα- Πολλαπλές εστίες φωτιάς 

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα- Πολλαπλές εστίες φωτιάς 

Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, καθώς σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο, Εύβοια και Βοιωτία. Νέο μέτωπο ξέσπασε το πρωί στον Ασπρόπυργο. 

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο άνοιξε η έξοδος 4 της Αττικής Οδού, που είχε κλείσει  προηγουμένως. 

Ωστόσο παραμένει σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας, στη Λ. Νατο από κόμβο Θριάσιου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λ. Νατο προς το βουνό. 

Aναχώρησε για την Καβάλα το «Αδαμάντιος Κοραής»

Αναφορικά τώρα με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη για τέταρτη ημέρα, αξιοσημείωτο είναι ότι πλησίασε τα ξημερώματα της Τρίτης τον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.

Υπενθυμίζεται ότι 69 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το πλοίο αναχώρησε λίγο μετά τις 11:00 για την Καβάλα.

Νέα αναζωπύρωση στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Όσο για τη Βοιωτία, αντιμέτωποι με μια νέα αναζωπύρωση της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Πρόδρομο.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρεί και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News