Κοινωνία Κυριακή 20/08/2023, 13:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέα ειδοποίηση από 112 – Στον οικισμό Λουτρός η μεγαλύτερη μάχη

Νέα ειδοποίηση από το 112, στην οποία ζητείται από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέα ειδοποίηση από 112 – Στον οικισμό Λουτρός η μεγαλύτερη μάχη

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες κατά τις πρωινές ώρες από την περιοχή της Μελίας στην Αλεξανδρούπολη και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, πέρασε την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση νοτιοδυτικά, έκαψε σπίτια σε οικισμούς και δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή, λόγω και των πολύ πυκνών καπνών.

Σημειώνεται μάλιστα ότι στάλθηκε νέα ειδοποίηση από το 112, στην οποία ζητείται από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους για να προστατευθούν από τους καπνούς.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η προσπάθεια για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη, όμως μετά την τιτάνια μάχη που έδωσαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα στα μέτωπα προς τα δυτικά και βόρεια και ειδικότερα προς Αγνάντια και Νίψα.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι που κρατούν πολύ ψηλά τον κίνδυνο και την ανησυχία των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στον οικισμό Λουτρός η μεγαλύτερη μάχη

Από το πρωί οι προσπάθειες εντοπίζονται σε ένα μεγάλο μέτωπο που εξακολουθεί να υπάρχει ανατολικά του οικισμού Λουτρός, ενώ στην υπόλοιπη έκταση της πυρκαγιάς αντιμετωπίζονται πολλές διάσπαρτες εστίες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα στο Αετοχώρι και στα Πεύκα, αλλά και η καθώς και η εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Αετοχώρι. Η συνολική αποτίμηση των καταστροφών όμως θα γίνει αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News