Κοινωνία Τετάρτη 26/07/2023, 21:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία – Αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Μία ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τροχόσπιτο στον Αλμυρό. Λίγο αργότερα, νεκρός εντοπίστηκε και ο 45χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. Πύρινο μέτωπο απειλεί τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Αναζωπύρωση στην περιοχή της Καρύστου.

Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία – Αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται ανεξέλεγκτο μέσα στην κατοικημένη ζώνη του Βελεστίνου και κατευθύνεται προς τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Νωρίτερα, λόγω πυρκαγιάς εκκενώθηκε και το βόρειο τμήμα της Λαμίας. Μηνύματα 112 σε πολλούς οικισμούς. 

Φθιώτιδα: Προς Ελάτεια η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα

Η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς το χωριό.

Η φωτιά πέρασε το δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας. Αυτή την ώρα δίνεται μία μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του Δήμου να ανακόψουν την πορεία της.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Ελάτειας κα Στιβαχτή, «ήρθαν στην ώρα τους ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και προλάβαμε τα χειρότερα. Τώρα όμως η φωτιά κατευθύνεται προς Ελάτεια. Θα προσπαθήσουμε όσο βρίσκεται μέσα σε αγροτικές περιοχές να σταματήσουμε την πορεία της».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη φωτιά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ νωρίτερα συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εγκαυματίας στον Αλμυρό και δυο παιδιά με αναπνευστικά

Ένας εγκαυματίας και δύο παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, στον Αλμυρό. 

Φωτιά στη Χαλκιδική – Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση, νοτίως του οικισμού Καλλιθέα, στο πρώτο πόδι, Χαλκιδικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περί της 8μ.μ και στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής – 8 πυροσβέστες με 4 οχήματας – που έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά.

Οι φλόγες καίνε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Μαγνησία: Μήνυμα 112 για κατάσταση ετοιμότητας σε 6 περιοχές

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ετοιμότητα πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη σε Λαμία και Βόλο

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 4 πλωτά του Λιμενικού καθώς επίσης και 2 ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Αμαλιάπολης Σούρπης, εφόσον απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Διμηνίου Παλιουρίου και Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου.

Σε ετοιμότητα επίσης βρίσκονται ιδιωτικά σκάφη διαφόρων τύπων, για την παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, σχετικά με την πυρκαγιά στην περιοχή Νέας Μαγνησίας, Μεγάλης Βρύσης και Αγίας Παρασκευής στη Λαμία.

Ρόδος: Αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πυροσβέστες ανέφεραν «πιο έντονες καύσεις» σε διάσπαρτες εστίες στο νησί, στο Βάτι, στον Μαλώνα και τα Απόλλωνα. 

Στο νησί επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα.

Αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει την Κάρυστο αναζωπυρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εστία της φωτιάς εντοπίζεται έξω από το χωριό «Αντιάς». 

Το χωριό βρίσκεται σε δασώδη περιοχή. 

Φωτιά στη Μαγνησία: Νεκρός ο 45χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν 

Νεκρός βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος και ο αδελφός του επέβλεπαν τα πρόβατά τους και, όταν είδαν τη φωτιά, ο ένας τράπηκε σε φυγή.

Ο δεύτερος, που βρέθηκε νεκρός αποφάσισε να μείνει να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και βρέθηκε απανθρακωμένος. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News