Κοινωνία Τετάρτη 26/07/2023, 19:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Απειλούνται κατοικημένες ζώνες σε Φθιώτιδα και Μαγνησία – Με λεωφορεία οι επιβάτες των τρένων

Πυρκαγιές: Απειλούνται κατοικημένες ζώνες σε Φθιώτιδα και Μαγνησία – Με λεωφορεία οι επιβάτες των τρένων

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές απειλούν κατοικημένες ζώνες σε Φθιώτιδα και Μαγνησία, όπου οι αρχές στέλνουν αλλεπάλληλα μηνύματα εκκένωσης. Στη Λαμία, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους για εκκένωση του βορείου τμήματος της πόλης, προς το κέντρο και τα νότια. Παρόμοιο μήνυμα εστάλη και στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές, κάτοικοι της Λαμίας, αλλά και εργαζόμενοι του δήμου.

Ήδη με μήνυμα του 112 που απεστάλη στους κατοίκους της Λαμίας που μένουν στις ανατολικές περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή, τους ζητήθηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν προς την πλευρά της Στυλίδας και όχι προς το κέντρο της Λαμίας.

Η φωτιά βρίσκεται στο ύψος της Νέας Μαγνησίας, ανατολικά της πόλης, αφού πέρασε τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου υπάρχουν και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο που ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για μία ακόμη φορά ζητά ενισχύσεις από εναέρια μέσα σημειώνοντας πως «εδώ και τρεις ώρες ζητάμε να μας ενισχύσουν με εναέρια μέσα. Δεν τα βγάζουμε πέρα. Θα καεί ο κόσμος, θα καούν τα σπίτια. Εκκενώνουμε τις περιοχές τη μία μετά την άλλη, με βαριά χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες γύρω από εγκαταστάσεις αλλά και οικιστικές περιοχές» και συμπληρώνει «όσο έχουμε καιρό ακόμη, όσο είναι ημέρα ζητάμε ενισχύσεις από αέρος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Διαφορετικά θα είναι εφιαλτική η νύχτα»

Αναφορές για εγκλωβισμένους εργαζόμενους σε εργοστάσιο

Σύμφωνα με τον τοπικό «Ταχυδρόμο», υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χάρτου και εκτυπώσεων «Γεωργιάδη».

Δρομολόγια με λεωφορεία λόγω της φωτιάς

Με ανακοίνωσή της η Hellenic Train ενημερώνει ότι τα δρομολόγια των Αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα- Βόλος) και 12571 (Βόλος- Λάρισα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία, λόγω πυρκαγιάς κοντά στην περιοχή του Βόλου.

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4244 και 4249 στη γραμμή Λιόσια- Κάντζα- Λιόσια καταργούνται. 

Η κυκλοφορία διακόπηκε στο ύψος της Τιθορέας λόγω πυρκαγιάς.

Το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο της Αμαξοστοιχίας 12570 σταμάτησε λίγο πριν τις 6μ.μ. στο Βελεστίνο με εντολή της αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. 

Η αμαξοστοιχία 54 επιστρέφει από την Τιθορέα στο Σ.Σ Λιβαδειάς. Οι επιβάτες θα συνεχίσουν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Παράλληλα, η ΟΣΕ σε ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι:

Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

H αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και η επιβάτες θα προωθήθηκαν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία.

Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα –Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα –Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News