Κοινωνία Τρίτη 25/07/2023, 15:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντριβή Canadair στην Κάρυστο

Συντριβή Canadair στην Κάρυστο

Πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair κατέπεσε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σε χαράδρα, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο, όπου πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο. Μετά την πτώση ξέσπασε φωτιά. Αυτή την ώρα πετάει ελικόπτερο πάνω από το σημείο πτώσης, ώστε να εξετάσει την κατάσταση. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης ο πλωτήρας του αεροσκάφους προσέκρουσε σε δέντρο. 

Συντριβή Canadair στην Κάρυστο-1

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για εντοπισμό και διάσωση από το Γενικό Επιτελείο Αμυνας των δύο ατόμων που επέβαιναν. Αυτή τη στιγμή έχει προσεγγίσει το σημείο ήδη πυροσβεστικό όχημα, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε. Ανήκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών. 

Η επικοινωνία με το αεροσκάφος έχει διακοπεί εδώ και αρκετή ώρα, ενώ η κατάσταση των δύο Ελλήνων χειριστών δεν είναι γνωστή.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News