Κοινωνία Τρίτη 25/07/2023, 11:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 61χρονου για την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Σύλληψη 61χρονου για την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Με τουλάχιστον τρία περιστατικά επιθέσεων φέρεται να συνδέεται ο 61χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη σήμερα για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο συλληφθείς βρισκόταν πίσω από την επίθεση κατά της Τεκτονικής Στοάς στη οδό Αχαρνών στις 13 Ιουλίου, καθώς και στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί τον περασμένο Μάρτιο.  

Παράλληλα, εξετάζεται και μια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Κατά πληροφορίες, η πρόσφατη επίθεση στην Τεκτονική Στοά ήταν εκείνη που οδήγησε τις αρχές στο να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, φτάνοντας στα ίχνη του συλληφθέντα. 

Σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, βρέθηκε ένα παρασκευαστήριο εκρηκτικών μηχανισμών, μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, καθώς και κάποιες έτοιμες βόμβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 61χρονος κατά τη σύλληψή του επικαλέστηκε το άρθρο 120 του Συντάγματος, γεγονός που φαίνεται να τον συνδέει με ακραίες ομάδες του Ακροδεξιού χώρου. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News