Κοινωνία Κυριακή 23/07/2023, 13:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

(upd) Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οκτώ τραυματίστηκαν από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην είσοδο της Πάτρας, σήμερα το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με τις αρχές, στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης.

Η Αστυνομία της Πάτρας προχώρησε νωρίτερα σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για άτομα που εργάζονταν την ώρα του δυστυχήματος. Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύλληψη. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι τραυματίες ανέρχονται σε οκτώ και διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Εξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι έξι στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Επιτόπου βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους. Στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν και δυνάμεις από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ.

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες-1

Στο σημείο παραμένουν επίσης πέντε ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου, λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News