Κοινωνία Δευτέρα 17/07/2023, 22:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι, Σαρωνίδα και Δερβενοχώρια

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι, Σαρωνίδα και Δερβενοχώρια

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής, που έχει εξαπλωθεί προς τα παράλια και κυρίως προς Λαγονήσι και Σαρωνίδα, λόγω των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών, του ισχυρού άνεμου και της υψηλής δασικής ευφλεκτότητας, ενώ σημειώνονται αναζωπυρώσεις κατά μήκος του πύρινου μετώπου.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή κάτω από το Πάνειον Όρο. Από εκεί, η φωτιά πέρασε στους οικισμούς Μελισσουργούς και Φέριζα, έκαψε σπίτια στη Σαρωνίδα και απειλεί έως και την Ανάβυσσο.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, ώστε να εκκενώσουν προς Παλαιά Φώκαια.

Νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πέτα, Χελώνι, Μελισσουργός, Τραμπουριά, όπου συνολικά διαμένουν περισσότεροι από 17.000 μόνιμοι κάτοικοι.

Επιχειρούν 210 πυροσβέστες, δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών με 5 οχήματα, 68 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και εθελοντές, ενώ όσο το επέτρεπε το φως της μέρας επιχειρούσαν από αέρος10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, είπε σε έκτακτη ενημέρωση ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη».

Κικίλιας: Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό

«Παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις, είτε από αμέλεια είτε από εμπρησμό, είχαμε 81 πυρκαγιές», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ανέφερε ότι επιχείρησαν 544 πυροσβέστες με 198 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος έδωσαν τη μάχη 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς έχουμε και θα έχουμε πυρκαγιές, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό», είπε και ενημέρωσε ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 2 ανδρών που εκτελούσαν θερμές εργασίες για την πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι « για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν, και ζημιές που έχουν υποστεί ήδη οι περιουσίες των ανθρώπων η καταγραφή θα είναι άμεση και οι αποζημιώσεις πολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή στην αυριανή ημέρα. «Θα ήθελα τέλος για σήμερα να απευθύνω ξανά έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή στην αυριανή ημέρα καθώς αυτή θα είναι εξίσου δύσκολη ημέρα με ακραία καιρικά φαινόμενα», κατέληξε.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα Δερβενοχώρια και στη λεωφόρο Μαρκόπουλου 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα, και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ. Παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαρκόπουλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.

 

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές: Άνοιξε η κυκλοφορία στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους

Πυρκαγιές: Νέα ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την εξέλιξη στα τέσσερα μέτωπα 

Φωτιά στον Κουβαρά: Προσαγωγή ενός άνδρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News