Κοινωνία Τετάρτη 12/07/2023, 20:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στην 94η θέση παγκοσμίως για 12η χρονιά

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στην 94η θέση παγκοσμίως για 12η χρονιά

Για δωδέκατη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε στην διεθνή κατάταξη «THE – Young University Rankings» καταλαμβάνοντας την 94η θέση παγκοσμίως και την πρώτη θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Η συγκεκριμένη κατάταξη αξιολογεί τα νέα πανεπιστήμια μέσα από 13 δείκτες στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας και του διεθνούς προσανατολισμού τους. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετείχε για τελευταία χρονιά φέτος στην κατάταξη του «THE – Young University Rankings» και παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν φέτος, κατάφερε να συγκαταλέγεται μέσα στα 100 καλύτερα νέα ιδρύματα παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων, έλαβε το Εργαστήριο Προγραμματισμού Υγείας, Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το χρυσό βραβείο αφορά στα βραβεία Education Leaders Awards 2023, που στόχο έχουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Το εργαστήριο προγραμματισμού και το Κέντρο Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου, βραβεύθηκαν για το εξ αποστάσεως βιωματικό επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γενικοί Ιατροί στον Ρόλο του Health Coach στα Χρόνια Αναπνευστικά Νοσήματα». Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γενικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας, Ιωάννα Τσιλιγιάννη και η υποψήφια διδάκτορας Κατερίνα Μπουλούγαρη, αφιέρωσαν αυτό το βραβείο στους γενικούς γιατρούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που συμμετείχαν στην εκπαίδευση, και τους ευχαρίστησαν για την αφοσίωση που έδειξαν, αλλά και γιατί τόλμησαν να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με τους ασθενείς τους, βασισμένο περισσότερο “στη γλώσσα της καρδιάς”.

Ο σκοπός του προγράμματος που έλαβε το χρυσό βραβείο, ήταν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη σημασία των soft skills και την σύνδεσή τους με την Συναισθηματική Νοημοσύνη. Να βιώσουν την εμπειρία της καλλιέργειας αυτών των δεξιοτήτων, έτσι ώστε, με την στάση και συμπεριφορά τους, να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας συνεργασίας με τους ασθενείς στα χρόνια νοσήματα. Μιας κουλτούρας εστιασμένης στην ενδυνάμωση του χρόνιου πάσχοντα, που καλλιεργεί επίγνωση και υπευθυνότητα στο άτομο και στο σύστημα υγείας.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News