Κοινωνία Παρασκευή 14/04/2023, 07:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικά φαινόμενα, υψηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένοι άνεμοι την Μ. Παρασκευή

Τοπικά φαινόμενα, υψηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένοι άνεμοι την Μ. Παρασκευή

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Μεγάλη Παρασκευή 14/04, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν από το πρωί το Βόρειο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως τμήματα της Θράκης ενώ έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. 

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και πιο συγκεκριμένα τους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία και Στερεά, τους 20-24 βαθμούς  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές και τους 25-27 βαθμούς  στην Κρήτη. Ιδιαίτερα στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 27-29 βαθμούς.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Τέλος, νότιοι άνεμοι 4-6 και τοπικά 5-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι αρχικά νότιοι άνεμοι 4-6 μποφόρ θα στραφούν από το μεσημέρι σε δυτικούς 3-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News