Πολιτική Τρίτη 7/09/2021, 09:05
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Διαξιφισμοί Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον εμβολιασμό του Π. Πολάκη

Διαξιφισμοί Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον εμβολιασμό του Π. Πολάκη

Για «ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σε σχόλιό της μετά τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι ο Παύλος Πολάκης έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει αυτό που μάλλον φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν. Όχι μόνο εγώ από την πρώτη στιγμή, αλλά όλα του τα στελέχη, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι εμβολιασμένοι» ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ερωτηθείς αν έχει εμβολιαστεί και ο πρώην αναπληρωρής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί το φθινόπωρο, ήρθε το φθινόπωρο, τις προηγούμενες μέρες εμβολιάστηκε ο κ. Πολάκης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως το κόμμα του έχει «ξεκάθαρη γραμμή» ότι «το εμβόλιο είναι πηγή ζωής, είναι αγαθό». Όπως είπε, «αναγκαίο να εμβολιαστούμε όλοι», αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι με το ότι θα εμβολιαστούμε έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία». Στο σημείο αυτό κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «αμέλησε το ΕΣΥ, αμέλησε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, αμέλησε την ανάγκη ιχνηλάτησης και επιδημιολογικών μελετών» και «δεν φέρνει, ενώ άλλες χώρες σε όλη την Ευρώπη έχουν φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα, προκειμένου να δώσει όπλα στους γιατρούς που μάχονται στις ΜΕΘ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας».

Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κ. Πολάκη «να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα».

«Ο εμβολιασμένος “αντιεμβολιαστής” Πολάκης αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, απέναντι στο οποίο διαδήλωνε προ μερικών ημερών. Ελπίζουμε να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα, ώστε να επηρεάσει τους αντιεμβολιαστές followers του και να μην αφήσει σε κανέναν κακοπροαίρετο το περιθώριο να υποθέσει ότι τα κάνει όλα μόνο για να συνεχίσει να ασκεί επάγγελμα και να μπορεί να χειρουργεί» ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Δεν έχω καταλάβει αν εμβολιάστηκε επειδή ήρθε το φθινόπωρο ή επειδή είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί ως υγειονομικός. Η παρουσία και ο λόγος του κ. Πολάκη όλο τον προηγούμενο διάστημα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά ψάρευε στα θολά νερά. Ο κ. Πολάκης ήταν η γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ με όλο αυτό το ακροατήριο των ανεμβολίαστων» ανέφερε. 

Την είδηση σχολίασε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μέσω Twitter: «Όσοι είχαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα νοσοκομεία ας σκεφθούν ένα όνομα: Παύλος Πολάκης… όταν έσφιξε η υπόθεση άφησε τις ανοησίες του και εμβολιάστηκε. Φυσικά δεν θα το έκανε εάν πίστευε ότι θα βλάψει την υγεία του» έγραψε στην ανάρτησή του.

Σε ανάρτησή του πάντως στο Facebook ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός του «δεν ήταν αποτέλεσμα πίεσης ή εκβιασμών» αλλά «προσωπική του επιλογή».

Εξηγώντας μάλιστα τους λόγους για τους οποίους έκανε το εμβόλιο ανέφερε: «Είμαι στα 56-57 με κάποια προβλήματα υγειας τα τελευταία χρόνια. Είμαι ενεργός γιατρος και είμαστε μπροστά σε τέταρτο κύμα τους επομενους μηνες. Κανοντας το τώρα θα έχω ανοσία τους επομενους μηνες που θα είναι η όξυνση (δυστυχως πολλοί συνάδελφοι  έχουν όπως φαίνεται από τις εξετάσεις αντισωμάτων που κάνουν, μηδενική προστασία μετά από 6-8 μηνες). Έκανα αυτό που φαίνεται να έχει την ψηλότερη προστασία από βαριά νοσηση για την παραλλαγή δέλτα που τώρα είναι κυρίαρχη (το  Pfizer δηλαδή που προσφέρει μια κάλυψη της ταξης του 43% οπως φαίνεται από επιστημονικές ανακοινώσεις στο Ισραήλ στην Αγγλία και αλλού)».

Σημείωσε ακόμη πως «από την πρώτη στιγμή δέχομαι επιθέσεις ότι είμαι αντιεμβολιαστής, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι δέχομαι επιθέσεις γιατί ασκώ οξύτατη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημίαμε τις 14.000 νεκρους, τις 9.000 εκτος ΜΕΘ, με τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, την απουσία τεστ και πρωτοβαθμιας, τα μη μέτρα σε μέσα μαζικης μεταφορας».

Πρόσθεσε ακόμη πως «ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν θα κάνω το εμβόλιο» αλλά «ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα του και ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News