Αρ. Πελώνη: Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα
«Τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης της πανδημίας - Βρισκόμαστε σε μία εύθραυστη ισορροπία»
Εντός της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η κ. Πελώνη σημείωσε πως «το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την επικράτεια, ωστόσο διαπιστώνεται μία τάση σταδιακής αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο στον δείκτη θετικότητας, όσο και στον δείκτη αναπαραγωγής του ιού». Τόνισε ακόμη πως «βρισκόμαστε σε μία εύθραυστη ισορροπία και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ανάσχεση της διασποράς».
Για τα κορωνοπάρτι και το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό η κυβέρνηση η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι εν όψει Πάσχα και καλοκαιριού και σημείωσε πως υπάρχει μία εύλογη κόπωση των πολιτών. «Πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Η Αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Μία παρέμβαση μαζική της Αστυνομίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού ή ακόμη και σε επεισόδια καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες που να επιδιώκουν τη σύγκρουση. Κάνουμε έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα. Η πλειονότητα των πολιτών τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή για να βγούμε από το τούνελ» παρατήρησε.
Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς σημείωσε ότι μεθαύριο Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55 – 59 ετών, ενώ στις 24 Απριλίου 2021 θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.
Ερωτηθείσα αν υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο μετά τους διαξιφισμούς των ΥΠΕΞ των δύο χωρών στις κοινές τους δηλώσεις στην Άγκυρα η κ. Πελώνη απάντησε πως «δεν είμαστε ούτε κοντά ούτε πιο μακριά από μία τέτοια συνάντηση».
Ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα επιδιώκει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα και, προπάντων, την εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, η ελληνική πλευρά κατέθεσε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα 15 σημεία συνεργασίας, τα οποία έγιναν δεκτά από την τουρκική πλευρά, που πρόσθεσε κι άλλα και συμφωνήθηκε να εργαστούν για τα επόμενα βήματα. «Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα προβάλλει με παρρησία τις θέσεις της και προσέρχεται με ειλικρίνεια και καλή πίστη στις συνομιλίες. Αξιώνει όμως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και τη σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας» πρόσθεσε.
moneyreview.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News