Πολιτική Τετάρτη 31/03/2021, 09:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Προτεραιότητα η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και των Λυκείων

Αρ. Πελώνη: Προτεραιότητα η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και των Λυκείων

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και των Λυκείων προέκρινε η κυβερνητική εκπρόσωπος ως προς τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί να επιτραπούν «το συντομότερο» οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

«Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και η επαναλειτουργία των Λυκείων ελεγχόμενα. Θα δούμε αν αυτό το μενού μπορούμε να  το αντέξουμε επιδημιολογικά» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.  Όπως σημείωσε, το λιανεμπόριο ήταν εξαρχής μία δραστηριότητα που λειτούργησε συντεταγμένα και είναι ένα μέτρο που δεν έχει επιδημιολογική επιβάρυνση και θα δώσει ανάσα στην οικονομία. «Είναι μία ασφαλής βαλβίδα εκτόνωσης» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «ό,τι γίνει θα πρέπει να γίνει σταδιακά και ελεγχόμενα».

Σε ό,τι αφορά το αν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα επιτραπούν από το προσεχές Σάββατο η κ. Πελώνη απάντησε: «Αυτό θα το εισηγηθεί η επιτροπή, δεν θα ήθελα να προκαταλάβω τις αποφάσεις της. Θεωρώ πως αυτό θα ήταν ένα λογικό μέτρο».

Για την εστίαση είπε πως η στόχευση είναι να ανοίξει εντός του Απριλίου, «μετά τα μέσα του μήνα». «Κρίνουμε τα στοιχεία, θα δούμε πώς μπορούν να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους και με ασφάλεια μπορεί να είναι μία ελεχομενη δραστηριότητα» είπε.

Ερωτηθείσα αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα απάντησε πως «θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Σε ό,τι αφορά τα self test εκτίμησε πως «την επόμενη εβδομάδα θα τα έχουμε». «Μόλις δώσει το πράσινο φως το Ελεγκτικό Συνέδριο θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Θα είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο σε όλα αυτά που γίνονται: στους ελέγχους του ΕΟΔΥ, την τήρηση των μέτρων και στο τείχος της ανοσίας που χτίζεται με τον εμβολιασμό» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News