Πολιτική Παρασκευή 12/03/2021, 13:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τέσσερις προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας

Ν/σ για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών και βοηθός Συνήγορος του Πολίτη αρμόδιος για θέματα αστυνομικής βίας

Οι τέσσερις προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας

Τέσσερις προτάσεις με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων αστυνομικής βίας κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στη σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα φέρει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Είπε ακόμη πως «ο Συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης της αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών».

Τάχθηκε επίσης υπέρ του να φέρουν ατομική κάμερα όλοι οι αστυνομικοί. «Όλες οι δυνάμεις, ΔΙΑΣ. Αμεση Δράση, ΔΕΛΤΑ. ΜΑΤ πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου για να μην μπορεί κανείς να κατασκευάζει γεγονότα κατά το δοκούν» είπε και δεδομένου ότι – όπως είπε θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει ξεκάθαρα αν συμφωνεί με αυτή την πρόταση.

Ανέφερε τέλος πως πρέπει να υπάρχει «η δυνατότητα να συνεργαστούμε με άλλες Αστυνομίες, όπως η γαλλική και η βρετανική ώστε να ενισχύσουμε τα ψυχογραφικά τεσ για να διαγνώσουμε αν κάποιος νέος ή υποψήφιος αστυνομικός έχει κάποια ροπή στη βία που τον καθιστά επικίνδυνο για να αναλάβει αυτό το λειτούργημα».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News