Πελώνη: Προτεραιότητα είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου
«Να προσέξουμε ώστε τα μέτρα σύντομα να καταστούν αχρείαστα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σε ερώτηση του «MR» για το κατά πόσο αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου ή θα υπάρχει παράταση, η κ. Πελώνη τόνισε ότι πρώτα «θα πρέπει να δούμε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κι ανάλογα θα κριθεί». Η ίδια πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με ασφάλεια και κανόνες και η λειτουργία των σχολείων».
Ερωτηθείσα για το κατά πόσον η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την τήρηση των ποσοστών που αφορούν στην τηλεργασία, τόνισε ότι από τις αρχές του έτους έχουν γίνει 72.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα.
Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι καθημερινά υπάρχουν 3.000 περισσότερα δρομολόγια στην Αθήνα.
Αναφερόμενη στα νέα μέτρα, τόνισε ότι «στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας», αναπτύσσοντας εν συντομία τις αναπροσαρμογές στη χρήση των sms. «Μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει νωρίτερα στο ξέφωτο της ελευθερίας», πρόσθεσε. «Είμαστε ήδη σε λοκντάουν και μάλιστα σκληρό», χαρακτηρίζοντας «στοχευμένα» τα μέτρα που ελήφθησαν.
Κληθείσα να σχολιάσει τις πορείες που διεξάγονται καθημερινά στην Αθήνα, η κ. Πελώνη είπε ότι «ο νόμος δεν αφορά στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι», ωστόσο τόνισε είναι «αυτονόητο από τη στιγμή που ζητάμε από όλους να κάνουν μια προσπάθεια», ότι δεν πρέπει να γίνονται. Χαρακτήρισε «ανεύθυνο» από κάποια κόμματα να στηρίζουν τις πορείες, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να αναλάβει υπεύθυνη στάση». Διερωτήθηκε δε αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναλαμβάνει το ρίσκο» για αυτές τις πορείες.
Αφού επανέλαβε – κληθείσα να απαντήσει αν υπάρχει σενάριο καθολικού lockdown– ότι «είμαστε σε κανονικό lockdown και σκληρότερο από αυτό του Μαρτίου», είπε ότι «πολύ σύντομα θα είμαστε σε άλλη φάση», σημειώνοντας δε ότι υπήρξε «κατάχρηση κωδικών 2 και 6», καθώς «δεν είναι για επισκέψεις σε σπίτια και ανάλογες δραστηριότητες».
Ερωτηθείσα για παρατυπίες στην προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, έκανε λόγο για «μεμονωμένα φαινόμενα που προφανώς και διερευνώνται», σημειώνοντας ότι αυτές οι περιπτώσεις εξετάζονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και πως «υπάρχουν οι προβλεπόμενες ποινές και κυρώσεις».
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News