Πολιτική Δευτέρα 22/02/2021, 12:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση για Λ. Μενδώνη: Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής

Πρωτοβουλίες «ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίηση» θα αναλάβει η κυβέρνηση - Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη στη Βουλή

Κυβέρνηση για Λ. Μενδώνη: Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής

Την στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κάνοντας πάντως λόγο για «ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό» με αιχμή την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη.

«Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη. Είναι μία καλή υπουργός με σημαντικό έργο» είπε η κ. Πελώνη.

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί η κυβέρνηση με τον χαρακτηρισμό της κ. Μενδώνη ότι «ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος» η κ. Πελώνη απάντησε πως ήταν «ατυχής έκφραση και αυτό το κρίνει η Δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε ακόμη πως η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση και προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνη τις οποίες θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.

Ήδη, όπως είπε η κ. Πελώνη, ο πρωθυπουργός ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας «με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου γιατί ένα θέμα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο». Αυτό πρέπει να το προλάβουμε, πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως το κράτος δικαίου «έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν και να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Πελώνη στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «μέρος της αντιπολίτευσης επιλέγει να σύρει στον βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση». «Είδαμε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιλέγουν τον κατήφορο της χυδαιότητας, είδαμε έναν οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου. Έχει νόημα να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας και να πει αν αποκηρύσσει αυτά, αν συμφωνει με το hashtag ‘Ν.Δ. παιδεραστές’ και να τοποθετηθεί για όλα αυτά στη Βουλή» ανέφερε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News