Πολιτική Πέμπτη 3/10/2024, 16:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ανάπτυξη του κεντρικού και βόρειου Έβρου

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ανάπτυξη του κεντρικού και βόρειου Έβρου

Την Ορεστιάδα επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης ως προς την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του Έβρου. «Σήμερα είναι μία ωραία μέρα για τον Βόρειο Έβρο, για τον Έβρο, για τη Θράκη, συνολικά- και θέλω να σας πω πόσο ικανοποιημένος είμαι που το σχέδιο το οποίο παρουσιάσαμε σήμερα είναι αποτέλεσμα μιας παραγωγικής και ουσιαστικής διαβούλευσης η οποία έγινε με τους τοπικούς φορείς», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η επιλογή της Ορεστιάδας, αντί της Αλεξανδρούπολης έγινε προκειμένου όπως είπε «να σηματοδοτήσουμε την ξεχωριστή προτεραιότητα την οποία δίνει η κυβέρνηση στην αναπτυξιακή δυναμική του κεντρικού και βόρειου Έβρου».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή, πριν από ένα χρόνο λέγοντας «θυμάμαι τότε στα μάτια πολλών πολιτών τον φόβο, την απογοήτευση, τη δυσπιστία κατά το πόσο αυτά τα οποία λέγαμε τότε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Την αμφισβήτηση ότι η κυβέρνηση είχε πραγματικά τη βούληση να περάσει από τις γενικές επικοινωνιακές εξαγγελίες στην υλοποίηση ενός πλέγματος συγκεκριμένων μέτρων».

«Σήμερα πιστεύω ότι έχετε κάθε λόγο να είστε πιο αισιόδοξοι και να αισθάνεστε και τη φροντίδα της κυβέρνησης, αλλά και την ασφάλεια την οποία πρέπει να αισθάνεστε ως πολίτες που φυλάτε τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News