Πολιτική Τετάρτη 25/09/2024, 11:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης σε ομογενείς: Προσκλητήριο για επενδύσεις – Επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές

Κυρ. Μητσοτάκης σε ομογενείς: Προσκλητήριο για επενδύσεις – Επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές

Χαιρετισμό σε εκδήλωση ομογενών στην Αστόρια απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του οποίου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας σε ένα πολύ ταραγμένο μέρος του κόσμου», ενώ κάλεσε τους Ελληνοαμερικάνους «να επενδύσουν στην Ελλάδα, να περάσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, να στείλουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα, να χτίσουν διαπροσωπικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες μας». 

«Για πρώτη φορά, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, κάναμε κάτι που ήταν αδιανόητο: δώσαμε την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στην Ελλάδα ή να εμφανιστείτε στο Προξενείο ώστε να ψηφίσετε. Αυτές ήταν ευρωπαϊκές εκλογές, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά στις εθνικές εκλογές», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας, παρά τις δυσκολίες, να εξομαλύνει τη σχέση μας με την Τουρκία, να είναι ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής και να συνομιλεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει αυτή την κρίση στη Μέση Ανατολή. Είναι προς το συμφέρον όλων να εργαστούμε για την αποκλιμάκωση και να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεμο».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα-Κύπρος-Γαλλία: Μεσανατολικό, Great Sea Interconnector και MED9 στην τριμερή συνάντηση

Μητσοτάκης: Η πράσινη συμφωνία δεν μπορεί να είναι εις βάρος της βιομηχανίας ή της ποιότητας ζωής

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News