Πολιτική Δευτέρα 23/09/2024, 12:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Διαγράφηκε από την Κ.Ο. ο Μάριος Σαλμάς

Νέα Δημοκρατία: Διαγράφηκε από την Κ.Ο. ο Μάριος Σαλμάς

Στην απόφαση για διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κ.Ο. του κόμματος προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η παραπομπή του αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Οπως σημείωνε χθες η «Κ», η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. έχει αρκετές αιτίες αλλά και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να εμφανίζει τάσεις που, κατά την κυβέρνηση, πρέπει να «μαζευτούν». Κριτική επί παντός επιστητού δημόσια, πολλή γκρίνια στο παρασκήνιο και κερασάκι στην τούρτα η ερώτηση των «11» που συνοδευόταν από «απειλές» πως η τακτική αυτή θα συνεχιστεί. Ηταν πλέον ορατό διά γυμνού οφθαλμού πως η Κ.Ο είχε μπει σε μία ρότα που χρειαζόταν ένα χαλινάρι, ώστε να μπει φρένο. Αυτό το χαλινάρι είναι η διαγραφή του Σαλμά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει μήνυμα «ώς εδώ και μη παρέκει» προς πάσα κατεύθυνση.

Εδώ και καιρό ο βουλευτής της Ν.Δ. κινείται στο όριο, με χαρακτηριστική τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές κατά την οποία είχε ασκήσει προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον πως «εξυπηρετεί τους λίγους έναντι των πολλών», με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει ενοχλημένος τονίζοντας ότι «δεν θα δεχθεί τέτοιου είδους υπονοούμενα».

Η τακτική από τότε δεν άλλαξε, με τον βουλευτή να ξεπερνά πολλές φορές τα όρια της κριτικής. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις του χθες το βράδυ κατά τις οποίες επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών της κυβέρνησης, αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News