Πολιτική Σάββατο 21/09/2024, 17:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά τη διαγραφή Σαλμά

ΝΔ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά τη διαγραφή Σαλμά

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαλμάς είχε «συγκρουστεί» κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν με την ηγεσία της ΝΔ, με αφορμή εκλογικά αποτελέσματα και δηλώσεις.

«Μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, σας ζητώ να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, προκειμένου να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς αποτελέσματος για την παράταξή μας. Οφείλουμε να δώσουμε μια σοβαρή απάντηση, στους εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακά ψηφοφόρους μας που κάποιοι παρόλο που τα σπίτια τους στα χωριά βρίσκονται 100 μέτρα από τα εκλογικά κέντρα επέλεξαν να απέχουν και άλλοι να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική», είχε αναφέρει σε επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Ιούνιο, με φόντο τις ευρωεκλογές, ενώ στη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. που ακολούθησε στα τέλη Ιουνίου ο κ. Σαλμάς ήταν από τους πιο επικριτικούς απέναντι στην ηγεσία της παράταξης. 

Πιο πρόσφατα, ο κ. Σαλμάς ήταν ένας από τους έντεκα βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, μια ερώτηση την οποία κάποιοι εξέλαβαν ως ένα είδος αντάρτικου εντός της Κ.Ο.

Το ποτήρι ωστόσο, φαίνεται πως ξεχείλισε έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε τα τελευταία 24ωρα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, για τους φερόμενους ως «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς μέσα από τους οποίους παραχωρήθηκαν προς εκμετάλλευση τα κυλικεία στα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News