Πολιτική Τετάρτη 18/09/2024, 13:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πιλοτικά locker στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά

Μητσοτάκης: Πιλοτικά locker στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν πιλοτικά locker στα σχολεία με σκοπό να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές αναφέρθηκε κατά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η κίνηση αυτή είναι κάτι που έχει συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας. 

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την δέσμευση για την απαγόρευση στη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την ίδια τη μαθητική διαδικασία. Εχουμε συζητήσει να προμηθεύσουμε πιλοτικά locker στα σχολεία, για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και να τα παίρνουν όταν φεύγουν», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο εν λόγω θέμα και στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, πριν από μερικές ημέρες. «Θα υπάρχουν αντιδράσεις» είχε πει μεταξύ άλλων. Επιπλέον, είχε αναφέρει «ορισμένες χώρες έχουν προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα. Έχουν ειδικά lockers και οι μαθητές βάζουν εκεί τα κινητά τους και τα παίρνουν όταν σχολάσουν. Δεν αποκλείω τίποτα στη συνέχεια του μέτρου».

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News