Πολιτική Κυριακή 8/09/2024, 17:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο N. Παππάς θα εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο N. Παππάς θα εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εσωκομματική ήττα του Στέφανου Κασσελάκη και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κεντρικής Επιτροπής, που τον έθεσε εκτός προεδρίας. Ηδη ξεκινούν διαδικασίες για τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου και την ανάδειξη του διαδόχου του Κασσελάκη.

Από τα πρώτα ζητήματα που τέθηκαν μετά την ανακοίνωση της υπερψήφισης της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από την ομάδα των «87» (163 μέλη της ΚΕ ψήφισαν υπέρ, 120 κατά, 2 έριξαν λευκό και ένα άκυρο) ήταν το τι θα γίνει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Νίκο Παππά, ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος ο κ. Παππάς δήλωσε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα διεξαχθούν με «απόλυτη ομαλότητα και τήρηση του καταστατικού». 

«Η ΚΕ σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου σε δυο βδομάδες για να αποφασίσει λεπτομέρειες της διαδικασίας», σημείωσε, στέλνοντας «μήνυμα ηρεμίας» και «δημοκρατικού διαλόγου» σε όλον τον προοδευτικό κόσμο που «πληγώθηκε» με τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News