Πολιτική Κυριακή 8/09/2024, 15:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε με 163 ψήφους η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε με 163 ψήφους η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Oλοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η κρίσιμη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφορία μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου που διεξήχθησαν οι διαδικασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής, στήθηκαν τρεις κάλπες. Ψήφισαν αλφαβητικά τα μέλη, για να διευκολυνθεί η εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισαν 274 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 295.
Από αυτούς, οι 210 ψήφισαν στην κάλπη, μυστικά, ενώ οι 64 ψήφισαν τηλεφωνικά.

Η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη πέρασε με 163 ψήφους υπέρ και 120 κατά. 

Τι λέει το Καταστατικό

Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο.

Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής.

Η σύγκληση του εκτάκτου συνεδρίου πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε τρεις μήνες από τη στιγμή που διατυπώνεται το σχετικό αίτημα.

Κασσελάκης: Είμαι λυτρωμένος

Μετά το αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, είπε: «Eίμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες την μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος.

Είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα και διάφορες φράξιες, να ξεφτιλίζουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλα και να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος». Καταλόγισε στους αντιπάλους του ότι «κατέφυγαν σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν στις παραδόσεις της Αριστεράς» και κατέληξε: «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News