Πολιτική Πέμπτη 5/09/2024, 16:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει εκλογές ο Στ. Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει εκλογές ο Στ. Κασσελάκης

Δεν σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, δύο ημέρες πριν από τη σύγκληση της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

«Μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας», φέρεται να είπε στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκλογή αρχηγού με προσφυγή στη βάση ζήτησε ο Παύλος Πολάκης με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Π.Γ. Προσφυγή στη βάση ζητεί και το στρατόπεδο των «87» (Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλος).

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων με δήλωση που είχε κάνει στο περιστύλιο της Βουλής είχε δείξει πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην αμφισβήτηση της ηγεσίας. 

Ο κ. Κασσελάκης, καταλήγοντας, φέρεται να είπε: «Επίσης, είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης -μετά το τέλος της συνεδρίασης- τόνισε: «Ό,τι έχω να πω το λέω στα κομματικά όργανα. Οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες».

Η επόμενη ημέρα

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν μία ή και δύο προτάσεις μομφής κατά του προέδρου, οι οποίες ακόμα κι εάν αναπτύσσονται με διαφορετικό σκεπτικό θα καταλήγουν στην αμφισβήτησή του και στο αίτημα για αλλαγή ηγεσία.

Στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μορφής, προβλέπεται ψηφοφορία και ανοίγει ο δρόμος για διαρκές συνέδριο που θα κρίνει τη διαδικασία και τις υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θεωρείται απίθανο ακόμα και χωρίς ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει το δρόμο του συνεδρίου.

Το απόγευμα συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις για την εισήγησή της προς την κεντρική επιτροπή για τον Χρήστο Σπίρτζη.

Μια πιθανή εισήγηση για διαγραφή στελέχους του, αναμένεται να επιβαρύνει το τεταμένο κλίμα εν όψει της συνεδρίασης της Κ.Ε.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές για νέο αρχηγό ζήτησε ο Π. Πολάκης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News