Πολιτική Τετάρτη 28/08/2024, 12:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Από 6 Οκτωβρίου μειώνονται τα διόδια της Αττικής Οδού στα 2,5 ευρώ

Κυρ. Μητσοτάκης: Από 6 Οκτωβρίου μειώνονται τα διόδια της Αττικής Οδού στα 2,5 ευρώ

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα, υπό τον πρωθυπουργό, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τη θερινή ανάπαυλα, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι τις 6 Οκτωβρίου  τα διόδια της Αττικής Οδού θα μειωθούν από τα 2,80 ευρώ στα 2,50.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ΔΕΘ, όπου θα παραστεί το επόμενο Σαββατοκύριακό αναφέρθηκε κυρίως στο μέτωπο της ακρίβειας, μιλώντας για «κλίμα που κάποιοι επιχειρούν να ξαναχτίσουν γύρω από τις τιμές, σε μία στιγμή μάλιστα που ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην πατρίδα μας έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Τα αναχώματα που έχουμε υψώσει είναι αποτελεσματικά, η δύσκολη φάση που έχουμε περάσει βαίνει προς το τέλος της, η μάχη συνεχίζεται, σημείωσε μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας: «Κανείς δεν λέει ότι οι τιμές δεν έχουν ανέβει και στην Ελλάδα, αλλά αντιστεκόμαστε και τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα».

«Τα βήματα που γίνονται θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές προς όφελος των πολιτών. Θέλουμε και μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα και θα πούμε περισσότερα γι’ αυτό. Θα απαντήσουμε σε μύθους πως έχουμε χαμηλότερους μισθούς από τη Βουλγαρία», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης σύγκριση τιμών στην Ελλάδα με άλλες χώρες.

Από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν και οι αναφορές στις εσωκομματικές εξελίξεις της αντιπολίτευσης, συνδέοντας τες, ωστόσο με «μεγαλύτερες ευθύνες» της κυβέρνησης, όπως είπε. «Η αντιπολίτευση μπορεί να μένει αιχμάλωτη των αδιεξόδων της, αλλά όσο αυξάνονται τα αδιέξοδα αυτά, αυξάνονται και οι ευθύνες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως αναφέρεθηκε και παραπάνω, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, μιλώντας για είσοδο πάνω από 3 δισ. στα δημόσια ταμεία, ενώ είπε ότι από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο θα μειωθούν από τα 2,80 ευρώ στα 2,50. 

Τέλος, αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση, όπως η πορεία εκτέλεσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι παρεμβάσεις στην εσωτερική λειτουργία της Αστυνομίας, αλλά και οι ρυθμίσεις που προωθούνται για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη με τον χρόνο για Αττική Οδό και Εγνατία

Γ. Στουρνάρας: 80% εισαγόμενη η ακρίβεια – Να ανοίξουμε τις πύλες του ανταγωνισμού

Μεγάλοι χαμένοι οι οικογένειες με παιδιά – Μειωμένες οι αποδοχές τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News